خطا می تواند در طول میتوز ، به ویژه در اوایل رشد جنینی در پاورپوینت فصل پنجم زیست شناسی یازدهم تجربی رخ دهد. نقص میتوزی می تواند سلول های آنوپلوئیدی ایجاد کند که دارای یک یا چند کروموزوم بسیار کم یا بیش از حد ، یک بیماری مرتبط با سرطان است. [55] [56] جنین های اولیه انسانی ، سلول های سرطانی ، سلول های آلوده یا مست می توانند از تقسیم پاتولوژیک سه یا چند سلول دختر (میتوز سه قطبی یا چند قطبی) رنج ببرند ، که منجر به خطاهای شدید در مکمل های کروموزوم آنها می شود.

 

دانلود پاورپوینت فصل پنجم زیست شناسی یازدهم تجربی

 

در عدم جدا شدن ، کروماتیدهای خواهر در طی پاورپوینت فصل پنجم زیست شناسی یازدهم تجربی از هم جدا نمی شوند. [57] یک سلول دختر هر دو کروماتید خواهر را از کروموزوم جفتی دریافت می کند و سلول دیگر هیچ کدام را دریافت نمی کند. در نتیجه ، سلول اول سه نسخه از کروموزوم را دریافت می کند ، شرایطی که به عنوان تریزومی شناخته می شود ، و سلول دوم فقط یک نسخه دارد ، شرایطی که به عنوان مونوزومی شناخته می شود. گاهی اوقات ، هنگامی که سلول ها عدم تجزیه را تجربه می کنند ، قادر به تکمیل سیتوکینزیس نیستند و هر دو هسته را در یک سلول حفظ می کنند و در نتیجه سلول های دو هسته ای ایجاد می شوند.

 

پاورپوینت فصل پنجم زیست شناسی یازدهم تجربی

 

تأخیر آنافاز زمانی اتفاق می افتد که حرکت کروماتید در حین آنافاز مختل شود. [57] این می تواند در اثر آسیب به دوک میتوزی برای اتصال صحیح به کروموزوم ایجاد شود. کروماتید باقیمانده از هر دو هسته حذف شده و از بین می رود. بنابراین ، یکی از سلولهای دختر برای این کروموزوم تک همسر خواهد بود.

تکثیر endored (یا تکثیر مجدد) هنگامی اتفاق می افتد که کروموزومها کپی شوند اما سلول پس از آن تقسیم نمی شود. این امر منجر به سلولهای پلی پلوئید یا اگر کروموزومها به طور مکرر کپی شوند ، کروموزوم های پلیتن ایجاد می شود. [57] [59] تکثیر endored در بسیاری از گونه ها رخ می دهد و به نظر می رسد یک قسمت طبیعی از رشد است. [59] آندومیتوز نوعی از تکثیر endored است که در آن سلول ها کروموزوم های خود را در مرحله S تکثیر کرده و میتوز را زودرس وارد می کنند ، اما خاتمه می دهند. به جای تقسیم شدن به دو هسته دختر جدید ، کروموزومهای تکثیر شده در هسته اصلی حفظ می شوند. [51] [60] سپس سلول ها دوباره وارد پاورپوینت فصل پنجم زیست شناسی یازدهم تجربی می شوند و کروموزوم های خود را دوباره تکثیر می کنند. [60] این می تواند به طور مکرر رخ دهد ، و باعث افزایش تعداد کروموزوم ها با هر دور تکثیر و آندومیتوز می شود. مگاکاریوسیتهای تولید کننده پلاکت در طی تمایز سلول تحت آندومیتوز قرار می گیرند.

 

اسلاید فصل پنجم زیست شناسی یازدهم تجربی

 

آمیتوز در مژک ها و در بافت های جفت حیوانات منجر به توزیع دلخواه آلل های والدین می شود. کاریوکینزیس بدون سیتوکینزیس از سلولهای چند هسته ای به نام سلول های بزرگ منشأ می گیرد.

 

 

 

نشانگر تشخیصی

بروز میتوز در سرطان پستان
در هیستوپاتولوژی ، میزان میتوز یک پارامتر مهم در انواع مختلف نمونه های بافتی ، برای تشخیص و همچنین برای روشن شدن بیشتر تهاجمی بودن تومورها است. به عنوان مثال ، یک مقدارگیری معمول از تعداد پاورپوینت فصل پنجم زیست شناسی یازدهم تجربی در طبقه بندی سرطان پستان وجود دارد. [63] میتوزها را باید در ناحیه ای که بیشترین فعالیت میتوزی را دارند ، شمرد. شناسایی پاورپوینت فصل پنجم زیست شناسی یازدهم تجربی این مناطق در تومورهایی با فعالیت میتوزی بسیار بالا دشوار است. همچنین ، تشخیص اشکال غیر معمولی میتوز می تواند به عنوان یک نشانگر تشخیصی و پیش آگهی استفاده شود. [نیاز به استناد] به عنوان مثال ، میتوز از نوع تاخیر (کروماتین تغلیظ نشده متصل در ناحیه شکل میتوزی) نشانگر ویروس پاپیلومای انسانی پرخطر مرتبط با عفونت سرطان دهانه رحم است.